09999894195
0

۷ دانشمند زن تأثیرگذار دنیا

سال هاست که بانوان کارهای ارزشمندی در دنیا انجام داده اند و دانشمندان زن بسیاری در دنیا تاثیرگذار بوده اند. با اختراعاتی که جهان را تغییر دادند، با داروهایی که حیات میلیون ها انسان را نجات دادند، در مأموریت های فضایی شرکت کردند، جوایز مختلف بین المللی را تصاحب کردند و حتی برخی جان خود را در راه علم از دست دادند. نهاد زنان سازمان ملل ۷ دانشمند زن تأثیرگذار دنیا را معرفی کرده که نام “مریم میرزاخانی” نابغه ریاضی ایرانی هم در بین آنها دیده می شود.

امروز قصد داریم به معرفی مختصری از این زنان بزرگ بپردازیم. پس با ما همراه باشید:

یویو تو - دانشمند زن چینی

۱٫ یویو تو (Tu Youyou)

یویو تو یک شیمی دان و داروشناس اهل چین است. او در ۳۰ دسامبر ۱۹۳۰ در شهر نینگبو چین به دنیا آمد. در سال ۲۰۱۵ موفق شد جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را دریافت کند. یویو تو به عنوان استاد ارشد در بخش داروهای سنتی چین در آکادمی چین کار می کند و توانسته روش درمانی جدیدی برای مقابله با مالاریا ارائه دهد.

یویو تو با کشف ماده آرتمیسینین (artemisinin) جان میلیون ها انسان را نجات داد. او سال ها تلاش کرد تا اطلاعاتی در رابطه با عواقب بیماری مالاریا و روش های باستانی درمان این بیماری در چین، کسب کند.

یویو تو، داروی آرتمیسینین را “هدیه ای از طب سنتی چین برای مردم جهان” دانسته و از پژوهشگران خواسته تا برای درمان بیماری های عفونی به گیاهان مراجعه کنند.

کشف یویو تو سریعترین راه درمان مالاریا است و توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان اولین درمان و داروی بدون عارضه مالاریا، توصیه می شود.

 

یویوتو:

آرزوی تمام دانشمندان این است که کاری انجام دهند که به جهان کمک کند.


کیارا نیرگهین - دانشمند زن اهل آفریقای جنوبی

۲٫ کیارا نیرگهین (Kiara Nirghin)

کیارا نیرگهین، مخترع، دانشمند و سخنران اهل آفریقای جنوبی است. او ۱۹ سال دارد و در سال ۲۰۱۶ موفق شد برنده رقابت علوم گوگل شود. کیارا با اختراع یک پلیمر سوپر جاذب و بردن جایزه گوگل، تحولی عظیم در حفظ منابع آب و محصولات کشاورزی در دوران خشکسالی ایجاد کرده است. اختراع او که بسیار ارزان قیمت و زیست تخریب پذیر بود، از پوست آووکادو و پرتقال ساخته شده بود . وی یکی از بهترین دانشمندان زن دنیا در دوره معاصر است .

او در سال ۲۰۱۹ در سازمان ملل برای مشکل خشکسالی اظهار نگرانی کرد. و برای اینکه کسی تا به حال کاری برای خشکسالی انجام نداده بود ابراز تأسف کرد.


کاترین جانسون - دانشمند زن آمریکایی

۳٫ کاترین جانسون (Katherine Johnson)

کاترین جانسون، فیزیکدان آمریکایی-آفریقایی بود که ۲۶ اوت ۱۹۱۸ در ویرجینیای غربی متولد شد و در ۲۴ فوریه ۲۰۲۰ در ۱۰۱ سالگی درگذشت.

کاترین به دقت در محاسبات فضانوردی مشهور است و سالها کارهای فنی در ناسا انجام می داد. کاترین جانسون از زنان استوار در حوزه فناوری، ریاضیات و مهندسی است.

کاترین جانسون:

زنان قادرند هر کاری را که مردان قادر به انجام آن هستند، انجام دهند.


ماری کوری - دانشمند زن لهستانی - دانشمندان زن تاثیرگذار دنیا

۴٫ ماری کوری (Marie Curie)

ماری کوری، شیمی دان و فیزیکدان لهستانی-فرانسوی است که جانش را در راه علم از دست داد. ماری از بزرگترین دانشمندان زن تاریخ، اولین زنی بود که جایزه نوبل را تصاحب کرد.

جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۰۳ و شیمی در سال ۱۹۱۱ . وی به موفقیت های بی نظیری در عرصه علم دست یافته است. کشف پرتوهای ایکس، نظریه رادیواکتیویته، کشف عناصر رادیوم و پولونیوم، رادیوتراپی برای درمان سرطان و … .

ماری کوری در سال ۲۰۰۹ ، در رأی گیری مجله New Scientist به عنوان برترین بانوی تأثیرگذار تاریخ انتخاب شد.

ماری کوری، به دلیل کم خونی آپلاستیک ناشی از پرتوزایی اشعه ایکس در سال ۱۹۳۴ درگذشت. و در گورستانی در پاریس در کنار همسرش دفن شد. وی نیز از بهترین دانشمندان زن تاثیرگذار دنیا در عصر خود بوده است .

ماری کوری:

در زندگی از هیچ چیز نترسید. تنها آن را درک کنید. حال زمان آن رسیده که بیشتر بفهمید و کمتر بترسید.


 

مارسیا باربوسا - دانشمند زن برزیلی

۵٫ مارسیا باربوسا (Marcia Barbosa)

مارسیا باربوسا، فیزیکدان اهل برزیل و عضو هیئت علمی دانشگاه بوستون از بزرگترین دانشمندان زن در آمریکای لاتین است. او به تحقیقات بسیار در زمینه ساختارهای پیچیده مولکول آب شناخته شده است.

مارسیا در سال ۲۰۱۳ جایزه L’Oreal یونسکو برای زنان در علم را دریافت کرد.

 


سگنت کلمو - جزو دانشمندان زن دنیا

۶٫ سگنت کلمو (Segenet Kelemu)

سگنت کلمو یک پاتالوژیست مولکولی گیاهی اهل اتیوپی است که به علت تحقیقات خود به عنوان آسیب شناس گیاهی مولکولی و رهبری علمی برجسته شناخته شده است. سال هاست تحقیقات وی و تیمش به رفع محدودیت های کشاورزی در آفریقا، آسیا و آمریکا کمک کرده است.

او مسئولیت های مختلفی از جمله مدیر کل مرکز بین المللی فیزیولوژی و اکولوژی حشرات، مدیر علوم زیستی شرق و مرکز آفریقا، معاون رئیس برنامه های اتحاد برای انقلاب سبز در آفریقا و مدیریت بهداشت محصول و کشاورزی در مرکز بین المللی کشاورزی گرمسیری داشته است.

هم چنین جوایز مختلفی از جمله L’Oreal یونسکو، جایزه برجسته دانشمند ارشد CIAT و … را برده است.

پیشنهاد مطالعه : همه چیز در مورد اتحاد های ریاضی (آموزش از صفر تا صد)

 


مریم میرزاخانی - جزو دانشمندان زن دنیا

۷٫ مریم میرزاخانی (Maryam Mirzakhani)

مریم میرزاخانی فقید، اولین زن و اولین ایرانی برنده مدال فیلدز (بالاترین نشان افتخار ریاضیات) از اتحادیه جهانی ریاضیات و استاد تمام دانشگاه استنفورد بود.

میرزاخانی اولین دانشجوی ایرانی بود که با دریافت نمره ۴۱ از ۴۲ ، مدال طلای المپیاد جهانی ریاضیات را کسب کرد. او پس از گرفتن مدرک کارشناسی ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف، به تحصیل در دانشگاه هاروارد تا مقطع دکترا پرداخت. سپس به پرینستون رفت و با اخذ درجه استاد تمامی به تدریس در دانشگاه استنفورد پرداخت.

در سال ۲۰۰۵ ، نشریه پاپیولار ساینس آمریکا او را به عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان جهان برگزید. ۱۲ می مصادف با ۲۲ اردیبهشت، روز تولد مریم میرزاخانی به عنوان روز جهانی زنان در ریاضیات به عنوان یکی از  دانشمندان زن تاثیرگذار دنیا نامگذاری شده است.

وی در ۲۳ تیر ۱۳۹۶ در ۴۰ سالگی پس از ۴ سال مبارزه با بیماری سرطان در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت. مریم میرزاخانی شاید الهام بخش هزاران نفر از دانشمندان زن در ایران و جهان باشد که می خواهند دنیایی برای زندگی بهتر بسازند.

مریم میرزاخانی:

بدون علاقه داشتن به ریاضی ممکن است آن را سرد و بیهوده بیابید. اما ریاضیات زیبایی خود را تنها به افراد صبور نشان می دهد.

 


دیدگاه کاربران
  • لیلا سعیدی 7 فروردین 1401

    چه تعداد از این دانشمندان معاصر بودند؟

    • آواتار
      علیرضا آرزومند 7 فروردین 1401

      تمامی این افراد حداقل در ۲۰ سال اخیر می زیسته اند.

  • Mirmohammad 9 فروردین 1401

    سلام این زنان دانشمند جهان واقعا یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین انسان ها روی زمین بودند که تاریخ رو تغییر دادند.

    • آواتار
      علیرضا آرزومند 9 فروردین 1401

      سلام بله حقیقتا همین گونه است. این هفت زنی که دنیا را تغییر دادند همیشه نامشان جاودان خواهد بود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *